Science and technology
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Fen bilimi
 
AnasayfaGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Kimyagerler

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 115
Kayıt tarihi : 25/03/10
Yaş : 27
Nerden : Eskişehir

Kimyagerler Empty
MesajKonu: Kimyagerler   Kimyagerler Icon_minitimeCuma Mart 26, 2010 10:47 pm

TANIM
Maddelerin kimyasal nitelikleri, molekül yapıları ve bunların değişim ilkelerini araştıran ve her cins kimyasal örneğin analizi konularında çalışmalar yapan kişidir.
GÖREVLER
- Maddelerin niteliği ile saflık derecesini inceler, - Bileşiklerin yapısını ve kimyasal özelliklerini inceler, - Maddelerin birbiri ile etkileşimleri sonucu yeni bileşikleri oluşturmaya çalışır, - Maddelerin niteliklerini saptamak üzere çeşitli testler geliştirir, - Endüstriyel ürünlere ilişkin işlemleri geliştirici çalışmalar yapar, - Tarım kimyası, ecza kimyası gibi uygulamalı alanlarda geliştirme çalışmaları yapar.

KULLANILAN ALET VE MALZEMELER
- Hassas terazi, - Çeşitli ısıtıcılar, - Tüpler, soğutucular, çeşitli balonlar, yıkama şişeleri, cam borular gibi laboratuar malzemeleri, - Modern laboratuar cihazları.

MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER
Kimyager olmak isteyenlerin; -Üst düzeyde akademik yeteneğe ve sayısal düşünme gücüne, - Bilimsel meraka sahip, - Kimya, fizik ve biyoloji konularına ilgili ve bu konularda başarılı, - Dikkatini bir konuya yoğunlaştırabilen, sabırlı, - Gözlem verilerini bütünleştirebilen kimseler olmaları gerekir.

ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI
Kimyagerler çalışmalarını genellikle laboratuar ortamında yürütürler. Çalışma ortamı kokulu ve sakindir. Kimyagerler çalışırken biyokimyacılarla, kimya mühendisleriyle, eczacılarla, yönetici ve diğer elemanlarla iletişim halindedirler. Dikkatli olunmadığı takdirde, yanık ve zehirlenme söz konusu olabilir.

ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI
Kimyager, petrol ve kömür ürünleri, kauçuk ve plastik, gıda maddeleri, kağıt ürünleri, metal endüstrisi, ilaç endüstrisi gibi alanlarda, daha çok uygulamaya dönük araştırma çalışmalarını yürütür. Ülkemizde petro-kimya, lastik, bitkisel yağlar, temizlik malzemeleri üretimi ağırlık kazandıkça kimyagerlere gereksinme artmaktadır.

MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER
Mesleki eğitim, çeşitli üniversitelere bağlı fen fakülteleri ve fen-edebiyat fakültelerinin “Kimya” bölümlerinde verilmektedir.

MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI
İlgili bölüme, liseden sonra Öğrenci Seçme Sınavında (ÖSS) yeterli “Sayısal (SAY)” puan alarak girilebilir.

EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ
- Mesleğin eğitim süresi 4 yıldır. - Eğitim süresince ilk yıllarda, Kimya, Fizik, Matematik gibi dersler verilir. Daha sonraki yıllarda ise, kimyanın dalları olan; Organik Kimya, İnorganik Kimya, Fiziksel Kimya, Analitik Kimya, Biyokimya, Endüstriyel Kimya gibi alanlarda dersler verilir.

MESLEKTE İLERLEME
Kimyagerler, master ve doktora çalışmaları yaparak araştırma laboratuarlarında üst düzeyde görev alabilecekleri gibi,üniversitelerde akademik kariyer yapabilirler.

BENZER MESLEKLER:
Eczacılık, laborantlık, tıbbi laboratuar teknisyenliği.

BURS, KREDİ VE ÜCRET DURUMU
- Meslek eğitimi süresince kazanç yoktur. Koşulları uyan öğrenciler Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının verdiği kredi ve burslardan yararlanabilirler. -Kamu kesiminde teknik eleman olarak çalışanlar, diğer üniversite mezunlarına göre bir üst derece ile göreve başlamaktadırlar. -Özel kesimde çalışanlar ise kazançlarını, işverenle yaptıkları sözleşme ile belirlerler. Özellikle iyi yetişmiş elemanların ücretleri dolgundur.

DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER
- İlgili eğitim kurumları, - Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Meslek Danışma Merkezi, - Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi bulunan Türkiye İş Kurumu İl Müdürlükleri.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://fenbilimi.eniyiforum.org
 
Kimyagerler
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Science and technology :: Kimya Bölümü :: Kimya-Kimyagerlik Hakkında Herşey-
Buraya geçin: